Reis- en Annuleringsverzekering

Reisverzekering
In onze reisssom is standaard een reisverzekering inbegrepen.  Het betreft een reis-, ongeval- en bagageverzekering
U gaat dus nooit onverzekerd op vakantie!

Annuleringsverzekering
Wanneer u een reis annuleert dan zijn annuleringskosten verschuldigd.  Wij adviseren u zich tegen dit risico te verzekeren door tegelijkertijd met uw boeking bij ons een annuleringsbijdrage te boeken of een annuleringsverzekering af te sluiten via een verzekeringsmaatschappij.
Annuleringen kunnen alleen schriftelijk worden ingediend. Men dient bij annulering om medische redenen altijd een doktersverklaring mee te zenden. Indien u geen annuleringsverzekering heeft afgesloten of u heeft wel een annuleringsverzekering afgesloten maar u annuleert uw vakantie zonder geldige reden, dan krijgt u te maken met onderstaande annuleringskosten:

Annuleringskosten
Bij annulering zijn de daaraan verbonden kosten:
* Tot 60 dagen voor vertrek 25% van de reissom;
* Tot 42 dagen voor vertrek alleen de gedane aanbetaling;
* Tot 21 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
* Binnen 21 dagen voor vertrek de gehele reissom. 

Polisvoorwaarden Reis- en Annuleringsverzekering


Veelgestelde vragen over de dekking van de annuleringsverzekering

In tijden van Corona zijn er veel vragen over wat er allemaal wel of niet gedekt is binnen de reis- en annuleringsverzekering. Niet iedere verzekeringsmaatschappij hanteert dezelfde voorwaarden, daarom is ons advies om dat vooraf goed na te vragen. 
Mocht u via onze organisatie een annuleringsverzekering afsluiten dan vindt u hieronder alvast de antwoorden op veelgestelde vragen:

Is er dekking voor de annuleringskosten als ik mijn reis wil annuleren vanwege een aangepast reisadvies?
U wilt uw reis annuleren vanwege een aangepast reisadvies naar code oranje of rood? Op de standaard annuleringsverzekering bestaat alleen dekking voor in de polis genoemde verzekerde gebeurtenissen. Alle andere redenen om uw reis te annuleren zijn daarom niet verzekerd. Aangepaste reisadviezen zijn niet genoemd en vallen dus niet onder de dekking. Voor ons geldt dat wij veiligheid en gezondheid van vakantiegangers en reisbegeleiders voorop stellen. Wij zullen dan ook als reisorganisatie onze verantwoordelijkheid nemen en indien nodig de vakantie omboeken of annuleren. 

Is er dekking op mijn reisverzekering als het reisadvies tijdens mijn reis wordt aangepast?
Wordt tijdens onze vakantie het reisadvies aangepast van code groen of geel naar code oranje of rood dan zorgen wij ervoor dat de groep het betreffende land of gebied zo snel mogelijk verlaat.
De dekking van uw verzekering loopt door tot de einddatum van uw reisverzekering of tot het eerst mogelijke moment dat u naar huis kunt terugkeren. 

Is er dekking op de annuleringsverzekering als ik thuis in quarantaine moet blijven en niet op reis mag omdat ik in aanraking ben geweest met iemand met het virus?
Bij een verkoudheid binnenblijven is een 'beperking door de overheid'. Als u zelf niet ziek bent, dan is er geen dekking op de standaard annuleringsverzekering. Annuleringskosten worden dus niet vergoed.

Ik ben positief getest op corona. Ik kan dus niet op reis en moet deze daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?
Is het coronavirus bij u vastgesteld? De annuleringsverzekering dekt dan de kosten voor het annuleren of afbreken van een de vakantie. 
Een verdenking van een besmetting zonder positief testresultaat valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Evenmin een annulering die voortkomt uit angst/onzekerheid of een uitbraak van het virus op de reisbestemming.

Ik moet langer op mijn bestemming blijven, omdat de overheid de grenzen sluit. Krijg ik extra verblijfskosten vergoed?
Wanneer je door het coronavirus niet meer terug kan reizen omdat de grens is afgesloten, je in quarantaine moet dan worden extra verblijfkosten niet vergoed. Een virusuitbraak is géén verzekerde gebeurtenis. Wij zullen in eerste instantie proberen om de groep zo snel mogelijk terug naar huis te laten keren. Kan dit niet en dient ons verblijf daar verlengd te moeten worden dan zullen wij de meerkosten daarvan in rekening moeten brengen.

Mocht een gebied of een land een negatief reisadvies krijgen en mijn vakantie wordt daardoor afgebroken, krijg ik dan mijn niet genoten vakantiedagen terugbetaald?
Wanneer wij als gevolg van een negatief reisadvies door de overheid de vakantie moeten annuleren dan vallen niet genoten vakantiedagen niet onder de dekking van de reis- of annuleringsverzekering.  

Uitgebreidere informatie