Missie en Visie

Missie

Tendens Vakanties heeft tot doel het organiseren van vakanties en activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Tendens Vakanties organiseert deze vakanties en activiteiten tevens voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Visie

Tendens Vakanties kiest voor een persoonlijke benadering en reist daarom in kleine groepen. Tijdens de vakanties wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen en voorkeuren van de vakantiegangers, zodat iedereen de vakantie krijgt die hij of zij graag wil. Tendens Vakanties gaat daarbij uit van ieders mogelijkheden en biedt daarbij ondersteuning waar dat nodig of wenselijk is.

Tendens Vakanties vindt het verder belangrijk dat mensen met een beperking kunnen integreren in de maatschappij. Dat is ook een reden om in groepen van maximaal acht personen te reizen. Bovendien wordt er veelal gebruik gemaakt van reguliere accommodaties en touroperators.

Eén van de speerpunten van Tendens Vakanties is samen vakantie maken. De vakantiegangers hebben daarom een grote stem in de (vakantie)activiteiten die uitgevoerd worden. De vakantiegangers kunnen desgewenst actief betrokken worden bij de invulling en uitvoering van de vakantieactiviteiten.

Eén van de doelstellingen van Tendens Vakanties is de verzorgingstaak van de ouders/verzorgers over te nemen. De vakantiegangers vragen extra aandacht en verzorging tijdens de vakanties. De vrijwilligers van Tendens Vakanties nemen deze taak tijdelijk op zich, zodat de ouders/verzorgers gedurende de vakantieperiode ontlast worden.