Onze organisatie

Tendens Vakanties, vakanties waar we vrienden worden

Tendens Vakanties organiseert vanaf 1995 kleinschalige begeleide (groeps)-vakanties en recreatieve uitjes voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Begonnen als fietsvakantie-specialist is Tendens Vakanties inmiddels uitgegroeid tot aanbieder van een grote diversiteit aan vakanties, variërend van een paardrijvakantie, een mannenweek of een culinaire vakantie tot een VOLkorenweek of een avontuurvakantie in de Pyreneeën.

Kleinschalig
Door kleinschalige vakanties te organiseren, vaak in een verhouding van zes vakantiegangers en drie reisbegeleiders of zeven vakantiegangers en twee reisbegeleiders, is er veel persoonlijke aandacht mogelijk en kan de reisbegeleiding inspelen op individuele wensen en behoeften.

Samen vakantie maken
Samen vakantie maken komt vooral tot uiting in de manier waarop onze organisatie, onze vrijwillige reisbegeleiders en onze vakantiegangers met een beperking in samenspraak vorm geven aan de totstandkoming van de vakantie(activiteiten). Vakantiegroepen bepalen samen hoe 'hun' vakantie ingevuld wordt waarbij iedere vakantieganger op zijn/haar eigen niveau wordt uitgedaagd om een actieve bijdrage te leveren.

Om Samen Vakantie Maken ook op kantoor een ‘gezicht’ te geven is er binnen het team altijd plaats voor iemand met een beperking/afstand tot de arbeidsmarkt. De afgelopen jaren heeft de organisatie op deze manier dan ook diverse werknemers in het arbeidsproces kunnen betrekken waarbij zij een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren aan onze  dienstverlening en wij een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren aan hun persoonlijke (arbeidsmatige) ontwikkeling.

Vrijwillige reisbegeleiders
De vakanties worden begeleid door ervaren en enthousiaste vrijwillige reisbegeleiders. Tendens Vakanties kiest bewust niet voor de inzet van betaalde reisbegeleiders vanuit de gedachte dat het motief van een vrijwilliger is dat hij/zij een ander wil helpen 'vanuit het hart' en niet vanuit bijvoorbeeld een financiële noodzaak. Daarnaast vindt Tendens Vakanties dat vrijwilligerswerk onmisbaar is in onze samenleving en van groot individueel, maatschappelijk en economisch belang. Vrijwilligerswerk biedt mensen de mogelijkheid blijk te geven van hun solidariteit en betrokkenheid bij anderen en de maatschappij.

Kwaliteit
Tendens Vakanties heeft blijvend veel aandacht voor het optimaliseren van de kwaliteit van haar dienstverlening. Om die reden is de organisatie aangesloten bij de Nederlandsche Branchevereniging voor Aangepaste Vakanties (NBAV) en bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO), waardoor reizigers de garantie hebben dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen, indien de organisatie in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Daarnaast is Tendens Vakanties in het bezit van de NOV kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige inzet GOED GEREGELD’ . Deze onderscheiding is een erkenning voor de manier waarop de organisatie haar vrijwilligerswerk heeft georganiseerd.

Onze ambitie
De missie en visie van onze organisatie zijn erop gericht om mensen met een beperking te activeren, te laten genieten en te laten participeren. Contacten leggen, andere landen en culturen ontdekken en vriendschappen aangaan dragen naar onze mening bij aan het vergroten van de eigenwaarde en daarmee de kwaliteit van leven van onze doelgroep. Niet voor niets hebben wij dan ook gekozen voor de ambitie: ‘Samen naar 10.000 vriendschappen’. 

Mascotte
Onze BIJ is de trotse mascotte van onze organisatie, immers wij willen met onze organisatie BIJdragen aan een inclusieve samenleving waar iedereen erBIJ hoort!