Aangesloten bij de ANVR

ANVR, onbezorgd op reis

Tendens Vakanties is aangesloten bij de Algemeen Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

Visie
De leden van de ANVR willen iedere reiziger een onbezorgde reis bieden met eerlijke voorwaarden en de juiste zekerheden.

Missie
De leden van de ANVR: zetten veilig reizen voorop; zijn transparant over duurzamer reizen; geven deskundig advies; hebben kwalitatief opgeleid personeel; zorgen dat persoonlijke gegevens veilig zijn; bieden zekerheid bij onverhoopte klachten.

Waarden
De leden van de ANVR werken volgens de ANVR-Reizigersvoorwaarden die overeengekomen zijn met de consumentenbond. Daarnaast houden zij zich aan de regels van de Reclamecode Reisaanbiedingen en zijn ze aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden of bieden een gelijkwaardige garantie. Mocht er tijdens je reis wat misgaan dan zijn onze leden aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Positionering
Met de ANVR reisgarantie bieden de leden zekerheid aan elke reiziger tijdens een vakantie.

Doelstelling
Het bundelen van krachten ten einde de gemeenschappelijke sociaaleconomische belangen te behartigen, gevraagde autoriteit op reis-en toerisme gebied te zijn en oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken die reis gerelateerd zijn zodat de ANVR als organisatie nationaal en internationaal een toonaangevende plaats inneemt als vertegenwoordiger van de reisbranche.

Kernactiviteiten van de ANVR
De leden van de ANVR staan centraal bij het vaststellen van het beleid voor de brancheorganisatie. Het ANVR-bestuur wordt door de leden samengesteld uit vertegenwoordigers van reisagenten, luchtvaartagenten en touroperators, en wordt ondersteund door het secretariaat. Veel leden zijn actief in overlegplatformen, commissies en projectgroepen, die het bestuur advies geven.

Diverse en vaak uiteenlopende onderwerpen die spelen in de branche en waar de ANVR zich mee bezig houdt, zijn ondergebracht in de kerntaken zoals: Imago & Lobby, Consumentenzaken, Luchtvaart, Arbeidszaken & Onderwijs, en Duurzaamheid. Daarnaast zijn er diverse overleg platformen.

Certificaat