Geslaagde training reisbegeleiders

VAKANTIE = BELEVING..

Met dat thema zijn we afgelopen zaterdag 8 april aan de slag gegaan tijdens de jaarlijkse training voor onze vrijwillige reisbegeleiders. Een groep van ongeveer 70 reisbegeleiders nam deel aan het zogenaamde 'deskundigheidbevorderingsprogramma'.

In het ochtendprogramma was er een presentatie van onze directeur Joost Bekkers. Na een persoonlijke toelichting op het afgelopen seizoen (2016) presenteerde hij de seizoensevaluatie. Aansluitend nam hij met de reisbegeleiders de ambities door voor het aankomende jaar.
Sanneke Kop (medewerker reisbegeleiderszaken) mocht namens de werkgroep en uit handen van Frank Wittens van onze Raad van Toezicht, het NOV kwaliteitscertificaat 'Vrijwillige Inzet GOED GEREGELD' in ontvangst nemen. Een mooi moment om meteen daarna afscheid van haar te nemen met een fotopresentatie en een paar gigantische bossen bloemen (van al onze reisbegeleiders). 
Het ochtendprogramma werd afgesloten met de presentatie van het nieuwe team van Tendens Vakanties. 

Na een heerlijk lunchbuffet konden de reisbegeleiders in de middag deelnemen aan een workshopcarrousel, bestaande uit workshops als:
- Veilig vervoer
- Moeilijk leesbaar gedrag
- De kers op de vakantie (over aankleding en beleving)
- Autisme belevingscircuit
- Conflicthantering 
- NAH belevingstheater

In de namiddag was het tijd voor reisvoorbereiding. De teams konden zich voorbereiden op de vakantie(s) die zij gaan begeleiden en voor wie nog een plekje in zijn/haar agenda open had was er een 'reizenveiling'

Het middagprogramma werd afgesloten met een borrel en aansluitend was er de warme maaltijd. Tijdens het eten konden we genieten van gezellige gitaarmuziek.

Na de maaltijd verzorgde Dennis Gebbink een zeer inspirerende (en ook ontroerende) presentatie over Only Friends, een fantastisch sportcomplex in Amsterdam Noord voor mensen met een beperking. Zijn verhaal over dromen, durven, doen en beleven werd ademloos toegehoord.

Om 19.00 uur was het tijd om een mooie, inspiratievolle dag af te sluiten. 

Wij zien terug op een zeer geslaagde trainingsdag en zijn iedereen die er met ons een succes van heeft gemaakt erg dankbaar. Daarom...

Dank reisbegeleiders voor jullie aanwezigheid en voor jullie hulp (ook in de voorbereiding)!
Dank workshopleiders voor jullie interessante presentaties!
Dank Dennis Gebbink (Only Friends) voor je zeer inspirerende bijdrage!
Dank Randwijks Hof voor jullie gastvrijheid!
Dank Hendrie voor de smakelijke buffetten!
Dank Jac Milder voor je gezellige gitaarmuziek!
Dank Willemsen de Koning Personenvervoer voor het beschikbaar stellen van de bus!

Dank tot slot aan de werkgroep voor de geweldige organisatie!

En omdat beelden veel meer zeggen dan woorden, hierbij de link naar een fotocompilatie


Wij zijn klaar voor een heerlijk reisseizoen waarin we met onze vakantiegangers weer SAMEN VAKANTIE MAKEN