Geef een knuffel

Op zaterdag 7 november stapten meer dan 100 vrijwilligers verspreid over Nederland op de fiets om een knuffel te bezorgen onze vakantiegangers.

25 jaar Tendens Vakanties
Het jaar van het 25 jaar bestaan van Tendens Vakanties werd het jaar van Covid-19. Het jaar van het annuleren van alle begeleide vakanties. Het jaar waarin we elkaar zo moesten missen.  Hoe bizar!
Maar als er één ding wél zeker blijft dan is het dat Tendens Vakanties er ook de komende jaren voor haar vakantiegangers wil zijn. Om samen nog heel veel activiteiten te ondernemen, op pad te gaan en vrienden te maken. 

Jubileumactie
Het was dan ook snel duidelijk: wij willen niet bij de pakken neerzitten en blijven denken in mogelijkheden. Maar hoe vier je een 25 jaar jubileum in het jaar dat alles anders is? Zonder BIJ elkaar te kunnen zijn?  Na veel beraad werd een idee geboren: Tendens Vakanties komt op haar jubileumdag in actie! Een actie in teken van positiviteit, verbondenheid en perspectief. Wat nu zo hard nodig is! Een actie waarbij we onze vakantiegangers én vrijwilligers centraal blijven stellen. Een actie waarbij we ook aandacht besteden aan de toekomst van begeleide vakanties. De jubileumactie kreeg de naam: ‘GEEF een KNUFFEL’.

GEEF een KNUFFEL
Het plan? Wij willen alle vakantiegangers die afgelopen jaar hun vakantie door Covid-19 in het water zagen vallen een knuffel geven. Een symbolische knuffel omdat wij weten dat deze aandacht zo nodig is. Een echte knuffelBIJ om te laten weten dat onze vakantiegangers er nog steeds BIJ horen en wij er ook voor hen in de toekomst willen zijn. De knuffels worden op de fiets bezorgd, door vrijwilligers, kennissen en vrienden. Hiermee gaan we terug naar waar het 25 jaar geleden mee begon voor Tendens Vakanties: fietsvakanties. Tegelijkertijd starten we een geldinzamelingsactie, waarmee iedereen die knuffel kan geven, voor nu en voor de toekomst.

Samen voor elkaar
Er is ontzettend veel werk verzet om het plan in werking te stellen. Wat is er veel gemaild, gebeld, gepuzzeld, gepland, gecommuniceerd, ingepakt en verstuurd! Af en toe dachten we (eerlijk): waar zijn we aan begonnen? De steeds verder verscherpte Corona-maatregelen maakten ook dat we continue bleven aanpassen. Maar wat een positiviteit en steun kregen we van alle kanten! Wat werd er enthousiast gereageerd! Twee Arnhemse stichtingen, veel particulieren en bedrijven doneerden samen de knuffels die nodig waren om uit de delen. En vele toppers van fietsers meldden zich aan om de knuffels te bezorgen. Enthousiaste vrijwilligers hielpen ons enorm met het inpakken van fietstassen én het leveren van knuffels bij fietsers door heel Nederland. Dit laatste leverde al bijzondere beelden op van knuffels in treinen en op boten! Alles kwam bij elkaar, dat gaf zo’n vertrouwen!

7 november
En toen was daar de dag van 7 november. Een prachtige zonnige dag met ideaal fietsweer. We waren zelf wel een beetje zenuwachtig. Om 9 uur zouden 100 fietsers verspreid over Nederland starten, hoe gaaf! Joost (directeur) fietste na een symbolisch startsein de eerste knuffel naar Joke en Arnold in Oosterbeek. Joke vond het net zo spannend maar was er heel blij mee! Kort daarna kwamen de eerste foto’s van de fietsers binnen. Wauw, wat overweldigend en hartverwarmend was dat! Wat hebben we hier de hele dag enorm van genoten! Van prachtige fietsroutes en knuffels op bagagedragers en bankjes tot het bezorgen van de knuffel bij de vakantiegangers. Prachtige beelden met heel veel blije gezichten. En ook nog eens versierde huizen met vlaggen, posters en ballonnen voor de ramen. Er werd echt naar de fietser en knuffel uitgekeken! Alle foto’s overtroffen onze verwachtingen, wat was dit prachtig om te zien! Hart van Nederland heeft deze dag een aantal fietsers gevolgd om verslag te doen van de actie. Dit hebben zij zeer treffend gedaan! De dag is afgesloten met een videoboodschap van Joost en Miranda voor iedereen.
Natuurlijk delen we heel graag de foto- en videobeelden, zodat jij je ook kunt onderdompelen in deze BIJzonder mooie dag. Een dag om nooit meer te vergeten!

FOTOALBUM   FILM HART VAN NEDERLAND

Doneer of koop een knuffel
Ook na 7 november gaan wij door met onze jubileumactie. Dat is nodig voor de toekomst van Tendens Vakanties. Door Covid-19 staat onze Stichting voor grote uitdagingen. Met een geldinzamelingsactie willen we een bedrag van € 25.000 ophalen. Na 7 november hebben we bijna € 10.000 euro opgehaald (waarvan € 5.000 via whydonate). Doneren kan daarom nog steeds, heel graag zelfs! Daarnaast gaan we, op veler verzoek, ook knuffelbijen verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Tendens Vakanties, waarmee je de toekomst van begeleide vakanties helpt mogelijk te blijven maken. Dus ken jij iemand die jij wilt laten weten dat hij of zij BIJ jou hoort? Dat jij aan hem of haar denkt? Wij roepen iedereen op om te blijven doneren of een knuffel te kopen:

  
   

Een dikke knuffel
Deze BIJzondere jubileumactie heeft alleen tot stand kunnen komen dankzij de hulp van iedereen! Van onze vrijwilligers (fietsers, inpakkers, chauffeurs, bezorgers), van onze vakantiegangers en hun thuisfront of begeleider, van (maatschappeijke)  bedrijven, stichtingen en vele particulieren. Een hele dikke knuffel voor jullie allemaal! In het BUzonder willen wij bedanken:
 • Janneke Quak omdat je het gezicht van onze jubileumactie wilde zijn
 • Koos Hooijmans voor de ontwikkeling van alle fietsroutes
 • Rien Bekkers voor de planning en bezorging van zoveel knuffels
 • Careflex Zorggroep voor de lekkere attentie voor onderweg
 • C.S. Oolgaardtstichting en Vincentius Vereniging  Arnhem voor het doneren van de knuffels
 • Michiel van Druten fotografie voor prachtige beelden
 • Hart van Nederland voor een treffende weergave in Hart voor elkaar
 • Rock en Rolstoel Producties voor de ontwikkeling van promo- en aftermovie
 • Hennie Huisman, Jaap Bresser, Arnhemse uitdaging, Vrijwille inzet Arnhem voor het steunen van de actie
 • Lokale media(platformen) HouvanArnhem, inBreda, De Gelderlander, Omroep Gelderland, KLIK en Fietsersbond voor het oppakken van onze berichtgeving
 • Concertzaal Oosterbeek voor het decor van onze actie
 • Maatje de Bij omdat jij er altijd bij bent
 • Bianca Peters voor de professionele ondersteuning op het gebied van PR en (online)communicatie

BLIJF STEUNEN
WE ZIEN JULLIE HEEL GRAAG WANNEER HET WEER KAN EN MAG!


DONEER VOOR ONZE TOEKOMST