Weer veilig samen op vakantie

Weer samen op vakantie in 2021

Vandaag, vrijdag 11 juni, hebben wij onze informatie m.b.t. de start van ons reisseizoen geactualiseerd.
Eerder hadden wij al de volgende besluiten genomen:
  • Vanaf vrijdag 18 juni starten wij ons reisseizoen 2021 weer op voor vakanties in Nederland.
  • De cruise met vertrek op 20 juni wordt helaas geannuleerd. Vakantiegangers krijgen hier begin volgende week bericht over.
Daar komt nu bij dat we besloten hebben om de vakanties naar het buitenland met vertrek t/m 18 juli om te boeken naar de tweede helft van de zomervakantie. Wij verwachten dat we vanaf half augustus weer veel vrijer door Europa mogen reizen, wat de kans op een onbezorgde vakantie aanzienlijk zal vergroten. Vakantiegangers en reisbegeleiders die op deze specifieke vakanties staan ingeboekt worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd over de nieuwe reisdatum.

Veilig op vakantie
Wij starten ons reisseizoen op in de absolute overtuiging dat we de veiligheid en de gezondheid van zowel vakantiegangers als reisbegeleiders voldoende kunnen waarborgen. Met veel zorg zijn wij de afgelopen periode bezig geweest met het ontwikkelen van onze corona richtlijn. Deze richtlijn is gebaseerd op de overheidsadviezen en op de richtlijnen die gelden binnen de reisbranche, De verblijfsbranche (Hiswa-Recron), vervoersbranche en op de handreiking die is ontwikkeld door de samenwerkende zorgorganisaties (o.a. VGN, Ieder(in), Per Saldo en LFB).

Onze corona richtlijn beschrijft een aantal maatregelen die wij genomen hebben om de veiligheid en de gezondheid tijdens de vakantie zo maximaal mogelijk te maken. Denk daarbij aan:
  • Algemene maatregelen
  • Triage van vakantiegangers en reisbegeleiders
  • Gezondheid en hygi├źne tijdens de vakantie
  • De dag van vertrek
  • Vervoer, verblijf en vermaak
  • Besmetting tijdens de vakantie

Zie voor de uitgebreide richtlijn:
Corona richtlijn voor een onbezorgde Tendens vakantie

Wij begrijpen heel goed dat het ook spannend kan voelen om straks weer op vakantie te gaan en daarom adviseren wij ook om onze richtlijn goed door te lezen. Samen kunnen we er dan een veilige, onbezorgde en ook gezellige vakantie van maken!


Wij kunnen niet wachten tot we straks weer vakanties kunnen uitvoeren. Dat hebben wij echt te lang gemist!
Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen en de berichtgeving/reisadviezen vanuit het ministerie en de (lokale) autoriteiten nauwgezet volgen en reizen wij alleen als het betreffende land of de regio ook veilig is!

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!

Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en heel graag tot gauw.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties