Nieuwsbrief juni 2020

Beste vakantiegangers, familie, verzorgers,

Er worden mooie resultaten behaald in de strijd tegen het Cornavirus en dat is ook de reden waarom steeds meer landelijke maatregelen versoepeld worden. We mogen weer familie bezoeken, een terrasje pakken en vanaf half juni zal het reisadvies voor sommige vakantiebestemmingen van code oranje (alleen noodzakelijk) afgeschaald worden naar code geel (let op, veiligheidsrisico's). Uiteraard blijven wel de basis maatregelen van kracht zoals de anderhalve meter afstand en binnen blijven bij (lichte) gezondheidsklachten.

Iedere sector dient zorgvuldig zijn eigen maatregelen te nemen om de veiligheid en de gezondheid van gasten te waarborgen. Zo wordt er binnen de zorginstellingen gewerkt met een routekaart en ook in onze sector wordt er hard gewerkt aan een handreiking voor een veilige begeleide vakantie. Het blijkt in de praktijk echter nog erg lastig om goede, eenduidige anderhalve meter maatregelen te formuleren voor de omgang/bejegening en de persoonlijke verzorging van onze vakantiegangers met een beperking, zonder het vakantiegevoel volledig te verliezen.
Zo is vervoer in een 9-persoons minibus onmogelijk goed te organiseren en is het niet in al onze (groeps)accommodaties mogelijk om bedden anderhalve meter uit elkaar te zetten of iedereen een eigen kamer/eigen sanitair te geven. Maar misschien belangrijker nog; wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalige aanpak, vakanties in kleine reisgroepen, met veel aandacht voor persoonlijke wensen en (zorg)behoeften. Samen spelletjes doen, samen boodschappen doen en koken, samen eten, Samen vakantie maken! Vakantiegangers vaak letterlijk bij de hand nemen, zorgen voor een arm om de schouder als gebaar dat zij gezien en begrepen worden zijn waarden die (nog) niet inpasbaar zijn wanneer wij moeten voldoen aan de gestelde maatregelen. Wij zien helaas nog te weinig mogelijkheden om, met aandacht voor veiligheid en gezondheid van onze vakantiegangers én vrijwilligers, een gezellige, onbezorgde vakantie te organiseren en dat heeft ons doen besluiten om onze vakanties tot en met 31 juli te annuleren.
Vakantiegangers zijn persoonlijk van op de hoogte gebracht en hebben in de meeste gevallen voor onze 'Corona tegoedbon' gekozen waarmee zij een vakantie in het volgende seizoen kunnen boeken.

Meer informatie over het Coronavirus, over de zorgvuldige keuzes die wij als organisatie maken en informatie over de Corona tegoedbon zijn te vinden op onze website.

Vakanties vanaf 1 augustus

Wij houden nauwgezet de berichtgeving vanuit de politiek en het RIVM in de gaten. Daarnaast is er veelvuldig contact met branchegenoten, koepelorganisatie en zorginstellingen. Dit alles zorgt dat we telkens een weloverwogen besluit kunnen nemen.
Op maandag 22 juni informeren wij jullie over onze vakanties vanaf 1 augustus.  


Boek je losse vakantiewoning

Ben of ken je iemand die voor deze zomer nog op zoek is naar een (aangepaste) accommodatie voor een fijne vakantie in eigen land, klik dan op de link hieronder.
Wij hebben namelijk veel vakantiewoningen moeten annuleren, populaire (groeps-)accommodaties die prima geschikt zijn voor een vakantie met het gezin of met de eigen afdeling.
Een aantal van deze vakantiewoningen bieden wij nu via onze website aan.
Klik hier voor het aanbod.Wintervakanties

Wij hebben weer mooie wintervakanties samengesteld. Van een gezellige Kerst-/Nieuwjaarsvakantie in Nederland of Duitsland tot een fantastische wintersportvakantie in Oostenrijk, er is zeker weer voor ieder wat wils.
Zie Winteraanbod 2020/2021.
Natuurlijk hopen wij dat wij deze winterreizen uit kunnen voeren op de manier die jullie dat van ons gewend zijn, kleinschalig met veel aandacht voor persoonlijke wensen en (zorg)behoeften. Die zekerheid hebben wij echter nu nog niet dus vandaar dat het vakantieaanbod nog even onder voorbehoud is. Wij adviseren je om nu je plekje alvast te reserveren zodat je in ieder geval verzekerd bent van een fijne wintervakantie.
Mochten wij het ook deze winter vanuit veiligheid en gezondheid niet verantwoord vinden om een begeleide vakantie aan te bieden, dan informeren wij iedereen daar tijdig over. Uiteraard nemen wij geen enkel risico.Tot slot

De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt iedereen en ook onze organisatie in het diepst van het hart. Wij missen jullie aanwezigheid, de gezellige hectiek op de wisseldagen en natuurlijk jullie vakantieverhalen enorm!
Wij hadden ons dit 25 jarig jubileumjaar natuurlijk heel anders voorgesteld maar ervaren veel steun door de reacties en kaartjes die wij van jullie ontvangen. Veel dank daarvoor, dat doet ons erg goed.

Zorg goed voor elkaar en blijf vooral gezond!Hartelijke groet,

Team Tendens Vakanties