Coronavirus

Coronavirus
Update: 28 april

Op deze pagina informeren wij jullie over het Coronavirus en de invloed daarvan op onze vakanties deze zomer. Wij begrijpen dat deze bijzondere situatie voor onrust en onzekerheid zorgt. Wij willen jullie, met de kennis van nu, dan ook graag zo uitgebreid mogelijk blijven informeren over het virus en over de zorgvuldige keuzes die wij als organisatie maken in het belang van de gezondheid van onze vakantiegangers en reisbegeleiders.

Het Coronavirus
Op de website van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, staat geschreven dat mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen kunnen krijgen van het Coronavirus. Er zijn verschillende soorten coronavirussen. Wil je meer weten over het Coronavirus, over de symptomen en het besmettingsgevaar, laat je dan op de website van de RIVM uitgebreid informeren. www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt op dit moment volop onderzoek gedaan naar het Coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wat doen wij op dit moment
De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt ook de reisbranche en onze organisatie in het diepst van het hart. De aangescherpte maatregelen die door de regering genomen zijn, alsmede het feit dat er nog steeds veel onduidelijk is over het Coronavirus, hebben ons doen besluiten om de reizen die voor de maand mei gepland stonden te annuleren. Een moeilijk besluit maar onze zorg voor de veiligheid en de gezondheid van onze vakantiegangers en onze reisbegeleiders laten ons geen andere keuze.
Vakantiegangers zijn persoonlijk gebeld. Gelukkig hebben wij vele van hen inmiddels om kunnen boeken naar een reis later in het seizoen of met inzet van onze Corona tegoedbon naar een vakantie in het volgende seizoen. 

Wat als wij de vakantie moeten annuleren?
Mochten de richtlijnen en de reisadviezen aanleiding geven voor ons om de vakantie te annuleren dan brengen wij de betreffende vakantiegangers daar telefonisch van op de hoogte. Samen zullen we in eerste instantie naar een passend alternatief zoeken. Mocht dat niet lukken dan ontvang je van ons een Corona tegoedbon. Dit is een tegoedbon die wordt uitgegeven in samenspraak met het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). De waarde op de tegoedbon wordt door het fonds gegarandeerd. Zie voor meer informatie over de Corona tegoedbon. 

Kan ik ook gewoon mijn geld terugkrijgen?
De wereld staat voor grote uitdagingen om het hoofd te bieden aan de gevolgen van het Coronavirus. Voor onze stichting is dit een ongekende situatie met veel (financiƫle) onzekerheden. De reiswereld staat onder grote druk en wij doen er natuurlijk alles aan om dat wat wij in de afgelopen 25 jaar zorgvuldig hebben opgebouwd niet verloren te laten gaan.
Om ons en andere reisorganisaties te helpen is de Corona voucher in het leven geroepen. De voucher kan tot een jaar na uitgifte gebruikt worden voor een nieuwe Tendens vakantie. Zo weet jij zeker dat je die onbezorgde vakantie nog tegoed houdt en help je onze organisatie deze Coronacrisis te overleven. Wij willen nog vele jaren vakanties organiseren waar we vrienden worden en hopen op jouw steun!

Is het beter om mijn (aan)betaling voorlopig uit te stellen?
Zolang de richtlijnen en de reisadviezen geen aanleiding geven om een reis te annuleren zijn wij gehouden aan de overeenkomst die wij met elkaar zijn aangegaan. Daarbij hoort ook de wettelijk plicht om de betaling te voldoen binnen de gestelde termijn.

Wat als ik mijn vakantie nu zelf annuleer?
Wij begrijpen heel goed dat het Coronavirus je laat twijfelen of je nog wel op vakantie wil. Je vakantie om die reden nu zelf annuleren kan echter niet zonder kosten omdat de standaard annuleringsverzekering de kosten niet dekt. Hierdoor gelden onze algemene annuleringsvoorwaarden.


Voor iedereen een onzekere tijd maar wij adviseren je om gewoon even rustig af te wachten. Zoals gezegd nemen wij geen enkel risico. Mochten wij een vakantie toch moeten annuleren dan hoor je dat persoonlijk van ons en zoeken we samen naar een passende oplossing.

Via het ministerie van Buitenlandse Zaken is op ieder moment actuele informatie verkrijgbaar over de situatie op jouw vakantiebestemming. Kijk daarvoor op www.nederlandwereldwijd.nl/landen.

Ondertussen werken wij er, zoals jullie van ons gewend zijn, keihard aan om ervoor te zorgen dat iedereen straks weer onbezorgd kan genieten van een welverdiende vakantie.
Jullie vertrouwen doet ons daarbij erg goed!

Zorg goed voor elkaar en blijf vooral gezond!

Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties