Coronavirus

Coronavirus
Update: 22 juni

Op deze pagina informeren wij jullie over het Coronavirus en de invloed daarvan op onze vakanties deze zomer. Wij begrijpen dat deze bijzondere situatie voor onrust en onzekerheid zorgt. Wij willen jullie, met de kennis van nu, dan ook graag zo uitgebreid mogelijk blijven informeren over het virus en over de zorgvuldige keuzes die wij als organisatie maken in het belang van de gezondheid van onze vakantiegangers en reisbegeleiders.

Het Coronavirus
Op de website van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, staat geschreven dat mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen kunnen krijgen van het Coronavirus. Er zijn verschillende soorten coronavirussen. Wil je meer weten over het Coronavirus, over de symptomen en het besmettingsgevaar, laat je dan op de website van de RIVM uitgebreid informeren. www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt op dit moment volop onderzoek gedaan naar het Coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Besluit zomervakanties
De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt ook de reisbranche en onze organisatie in het diepst van het hart. De maatregelen die door de regering genomen zijn, alsmede het feit dat er nog steeds veel onduidelijk is over het Coronavirus, hebben ons doen besluiten om AL ONZE ZOMERVAKANTIES (dus tot en met eind september) te annuleren. Een moeilijk besluit maar onze zorg voor de veiligheid en de gezondheid van onze vakantiegangers en onze reisbegeleiders laten ons geen andere keuze.
Zie voor een toelichting op dit besluit onderstaande videoboodschap:

Videoboodschap

Vakantie nog tegoed
Iedereen ontvangt na annulering van de vakantie van ons een Corona tegoedbon ter waarde van de reeds gedane (aan)betaling van de vakantie. Dit is een tegoedbon die wordt uitgegeven in samenspraak met het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). De waarde op de bon is daarmee gedekt door het fonds waardoor deze recht geeft op een vakantie later dit kalenderjaar of in de zomer van 2021.
De tegoedbon kan tot een jaar na uitgifte gebruikt worden voor een nieuwe Tendens vakantie. Zo weet de vakantieganger zeker dat  hij/zij die onbezorgde vakantie nog tegoed houdt en is onze organisatie geholpen om deze Coronacrisis te overleven.
Zie voor meer informatie over de Corona tegoedbon. 

Kan ik ook gewoon mijn geld terugkrijgen?
De wereld staat voor grote uitdagingen om het hoofd te bieden aan de gevolgen van het Coronavirus. Voor onze stichting is dit een ongekende situatie met veel (financiële) onzekerheden. De reiswereld staat onder grote druk en wij doen er natuurlijk alles aan om dat wat wij in de afgelopen 25 jaar zorgvuldig hebben opgebouwd niet verloren te laten gaan.
Om ons en andere reisorganisaties te helpen is de Corona voucher in het leven geroepen. Wij willen namelijk nog vele jaren vakanties organiseren waar we vrienden worden en hopen op jouw steun!

Wat doe ik met mijn openstaande factuur?
Op de corona tegoedbon komt de waarde te staan die overeenkomt met de tot dusverre gedane (aan)betaling van de vakantie. De betalingstermijnen voor de reizen gepland in de maanden juni, juli, augustus en september komen op het moment van annulering te vervallen. 

Toekomst
Het is bizar en echt onwerkelijk dat we voor het eerst in ons 25 jarig bestaan een zomer tegemoet gaan zonder vakanties!
Wij gaan deze zomer echter zeker goed benutten. Want naast het feit dat onze herfstreizen en winterreizen nu al te boeken zijn, gebruiken wij de aankomende maanden ook om eerder dan ooit onze zomerreizen voor 2021 te presenteren. Daarbij streven wij ernaar om zoveel mogelijk vakanties/thema’s volgend jaar in dezelfde weken terug te laten komen. Wil je alvast een optie plaatsen op jouw favoriete vakantie, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via telefoon, email of via whatsapp!

Uit het oog is niet uit het hart
Natuurlijk is dit niet het einde van Tendens Vakanties. Wij zijn namelijk vastbesloten om deze coronacrisis te overleven en zo snel mogelijk weer fantastische vakanties te organiseren.
Uit het oog is wat ons betreft dan ook zeker niet uit het hart, daar zijn jullie ons veel te dierbaar voor geworden. Wij gaan jullie enthousiaste aanwezigheid op ons kantoor zeker missen deze zomer maar blijven op afstand graag met jullie verbonden. Dat kan natuurlijk via de telefoon, met whatsapp of via onze sociale media kanalen.

Rest ons nog jullie ondanks alles een mooie zomer te wensen.
Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en heel graag tot gauw.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties