Coronavirus richtlijn voor een onbezorgde vakantie

Coronavirus
Update: 27 december 2021

Vandaag hebben wij het besluit genomen dat onze wintersportvakante naar Oostenrijk door kan gaan. Wintersporters dienen aan strenge gezondheidseisen te voldoen. Hier zijn zij allemaal van op de hoogte gebracht dus als het goed is staat niets een heerlijke week in de sneeuw nog in de weg. 
Dit lijkt ons heel goed nieuws zo aan het einde van het jaar! 


In de zomer weer veilig en onbezorgd op vakantie 
Inmiddels hebben wij, mede door toedoen van de grote hoeveelheid vakanties in eigen land de afgelopen zomer, veel kennis en ervaring opgedaan. Die kennis geeft ons nu het vertrouwen dat wij, ondanks het toegenomen aantal besmettingen, ook onze vakanties in de zomer van 2022 weer veilig kunnen uitvoeren. Wij begrijpen echter heel goed dat het ook spannend kan voelen om straks weer op vakantie te gaan en daarom adviseren wij ook om onze richtlijn goed door te lezen. Samen kunnen we er dan een veilige, onbezorgde en ook gezellige vakantie van maken!

Garantie
Boek je nu je zomervakantie bij ons  en kan deze later door corona niet doorgaan, dan zoeken we samen naar een passend alternatief. Als omboeken naar een andere bestemming of andere periode niet lukt dan heb je recht op teruggave van de (aan)betaling. Bij boeking van een vakantie voldoe je ook een bijdrage aan het GGTO, het garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. Daarmee is de (aan)betaling altijd gedekt voor het geval dat onze organisatie in financieel onvermogen terecht komt. 
Je boekt dus ook in deze onzekere tijd altijd met garantie! 
Mocht je vragen hebben over een eventueel af te sluiten annuleringsverzekering dan verwijzen wij je naar onze speciale informatiepagina daarover. 
Informatie Reis-/en Annuleringsverzekering

Corona richtlijn
Onze corona richtlijn beschrijft een aantal maatregelen die wij genomen hebben om de veiligheid en de gezondheid tijdens de vakantie zo maximaal mogelijk te maken. Denk daarbij aan:
  • Algemene maatregelen
  • Triage van vakantiegangers en reisbegeleiders
  • Gezondheid en hygiĆ«ne tijdens de vakantie
  • De dag van vertrek
  • Vervoer, verblijf en vermaak
  • Besmetting tijdens de vakantie

Zie voor de uitgebreide richtlijn:
Corona richtlijn voor een onbezorgde Tendens vakantie


Wintersportvakantie
Op dit moment is het door toedoen van een Lockdown niet mogelijk om Oostenrijk als groep te bezoeken. De huidige maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot 13 december. Direct daarna zullen wij een besluit nemen over de voortgang van onze wintersportvakantie.

Mochten wij de vakantie door kunnen laten gaan dan moeten wij de volgende eisen stellen om naast veiligheid, de vakanties ook in praktische zin vorm te kunnen geven:
Alle vakantiegangers zijn volledig gevaccineerd waarbij de laatste vaccinatie niet ouder is dan 270 dagen. Let op; Alleen binnen Oostenrijk geldt de eenmalige Janssen-vaccinatie per 3 januari als onvoldoende. Dit betekent dat u met uw eenmalige Janssen-vaccinatie wel kan inreizen zolang deze niet ouder is dan 270 dagen, maar binnen Oostenrijk is deze per 3 januari niet geldig als toegangsbewijs voor ondere andere de horeca en skigebieden. 
  • Voor de wintersportvakantie geldt dat wij van alle vakantiegangers uiterlijk 10 dagen voor vertrek van de reis een bewijs van vaccinatie (De officiele naam hiervoor is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) willen ontvangen. Dit bewijs van vaccinatie kan gemaild worden naar info@tendensvakanties.nl.
  • Vakantiegangers en reisbegeleiders nemen daarnaast ook zelf een bewijs van vaccinatie mee op vakantie. Dat kan middels de corona checkapp. Heb je geen smartphone, dan kun je vanaf 1 juli ook een vaccinatiebewijs printen via de website coronacheck.nl of bellen met telefoonnummer 0247-247247. Ook zonder DigiD is het mogelijk om een vaccinatiebewijs op te vragen. 
  • Vakantiegangers en reisbegeleiders ondertekenen 24 uur voor vertrek van de reis de gezondheidsverklaring waarmee zij aangeven gezond op vakantie te gaan, op de hoogte te zijn van en akkoord te gaan met veiligheidsafspraken in onze  corona richtlijn. 
Voor uitgebreide informatie:
Maatregelen in Oosternrijk 

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen en de berichtgeving/reisadviezen vanuit het ministerie en de (lokale) autoriteiten nauwgezet volgen. Dit wil zeggen dat wij ook op het laatste moment jouw reis nog kunnen annuleren of omboeken. 


Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!

Blijf gezond en alvast veel vakantie voorpret gewenst.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties