Vaccinatiebewijs aanvragen zonder DigiD

Vakantiegangers zonder een DigiD kunnen ook een vaccinatiebewijs opvragen. Hiervoor heb je alleen het bsn nummer van de betreffende persoon nodig en de 4 cijfers van de postcode van het adres waarmee hij/zij ingeschreven staat bij de basis administratie van de gemeente.
Voorwaarde is wel dat de vaccinatie geregistreerd is bij het RIVM.

Je belt naar 0800-1351 en je vraagt om door verbonden te worden met de helpdesk print vaccinatiebewijs (nummer 921003), zij sturen een vaccinatiebewijs/coronabewijs op papier naar mensen die niet over DigiD en/of een mobieltje/computer beschikken.
Je krijgt dan een bandje aan de lijn met instructies.
Je kan er voor kiezen om je bsn in te toetsen en de 4 cijfers van de postcode van het woonadres van client.
Als je dit ingevuld hebt, dan krijg je nog uitleg dat wanneer de ingevoerde postcode niet overeenstemt met de postcode waarop iemand staat ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie je geen papieren bewijs ontvangt en ook geen ander bericht ontvangt.
Na deze toelichting kan je er nog voor kiezen om doorverbonden te worden met een medewerker.
Je kan ook kiezen om niets in te toetsen en aan de lijn blijven om meteen een medewerker spreken. Je geeft het bsn en de postcode dan door aan de medewerker.
Het voordeel is dat je dan voor meerdere cliƫnten/vakantiegangers tegelijk een QR code aan kan vragen.

Het kan zijn dat client er voor gekozen heeft dat de vaccinatie niet aan het RIVM doorgegeven mocht worden.
Als vaccinaties niet geregistreerd zijn het bij het RIVM kan je kiezen op die alsnog te laten registreren. Je moet hiervoor contact opnemen met de GGD/huisarts/zorgverlener die de vaccinatie gedaan heeft.