Maatregelen Oostenrijk

Oostenrijk

Bron: (https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie) 

Lockdown in Oostenrijk
De lockdown in Oostenrijk is opgeheven, maar er gelden wel een aantal strenge regels om Oostenrijk binnen te komen en om bij allerllei faciliteiten binnen te komen.

(Laatste update 28-12-2021)

Voor reizigers die uit Nederland, Groot-Brittanniƫ, Denemarken en Noorwegen komen, geldt het volgende:
  • Registratieverplichting (registratieformulier) en een quarantaine van 10 dagen & gratis testen op de vijfde dag d.m.v. een PCR-test. De dag van binnenkomst moet worden beschouwd als "dag nul".
  • Toegang vanuit gebieden met een virusvariant is mogelijk zonder quarantaine voor personen die drievoudig gevaccineerd zijn en een bewijs van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
  • Personen tweemaal gevaccineerd met Johnson & Johnson (Janssen-vaccin), mogen zonder quarantaine naar binnen maar moeten een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
  • Je bent hersteld , en 2 keer gevaccineerd, of je bent 2 x gevaccineerd en daarna hersteld, of je bent gevaccineerd, genezen en daarna nog een keer gevaccineerd, dan word je ook als geboosterd gezien. Let op dat het herstelbewijs niet ouder is dan 180 dagen. Je moet wel een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Oostenrijk. Let op: Als je door de recente besmetting nog positief test op corona moet je deze medische verklaring uitprinten, door een arts laten ondertekenen en meenemen.