Richtlijn voor een onbezorgde vakantie

Coronavirus
Update: juni 2022

Nederland is weer helemaal open!  
Ondanks dat het coronavirus nog niet weg is, is Nederland wel weer open en kunnen wij onze vakanties ook weer zonder extra maatregelen organiseren. Dat is goed nieuws voor iedereen die ook weer uitkijkt naar een heerlijke onbezorgde vakantie.

Onze kracht zit in de aandacht die wij tijdens de vakantie hebben voor de persoonlijke wensen en (zorg)behoeften van onze vakantiegangers. Vakantiegangers worden vaak letterlijk bij de hand genomen of krijgen een arm om de schouder als gebaar dat zij gezien worden. Waarden die binnen onze organisatie normen zijn geworden. 'Samen Vakantie Maken'. Door deze versoepelingen kunnen vakantiegroepen ook weer leuke uitstapjes maken en lekker samen naar een restaurantje of een terrasje. Wat een fijn vooruitzicht!

Het is duidelijk dat het coronavirus veel impact heeft (gehad) op het dagelijks leven en onze vrijetijdsbesteding. Omdat het virus nog niet weg is vinden wij het belangrijk om onze vakantiegangers en reisbegeleiders goed te informeren over de manier waarop wij hun veiligheid en gezondheid waarborgen tijdens de vakantie, ook nu Nederland weer open is. 

Wij blijven tijdens de vakanties aandacht hebben voor de volgende basisadviezen:
  • Handen wassen, 
  • Hoest en nies in je elleboog,
  • Blijf thuis bij klachten en doe een zelftest,
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

(Bron: Rijksoverheid.nl)

Benieuwd naar hoe hoe wij jullie veiligheid en gezondheid waarborgen en naar hoe wij op vakantie omgaan met een (vermoeden van een) besmetting? 
Zie daarvoor onze richtlijn:
Richtlijn voor een onbezorgde Tendens vakantie

Garantie
We kunnen dus weer heerlijk op vakantie. Mocht je nog geen vakantie geboekt hebben, doe dat dan snel want veel vakanties zijn inmiddels volgeboekt. Boek je nu je zomervakantie bij ons en kan deze later onverhoopt door corona toch niet doorgaan, dan zoeken we samen naar een passend alternatief. Als omboeken naar een andere bestemming of andere periode niet lukt dan heb je recht op teruggave van de (aan)betaling. Bij boeking van een vakantie voldoe je ook een bijdrage aan het GGTO, het garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. Daarmee is de (aan)betaling altijd gedekt voor het geval dat onze organisatie in financieel onvermogen terecht komt.
Je boekt dus altijd met garantie!

Mocht je zelf door toedoen van een besmetting je vakantie moeten annuleren dan vragen wij je om een kopie van een recente, door de GGD afgenomen coronatest samen met je schriftelijke annulering in te sturen. 
 
Mocht je vragen hebben over een eventueel af te sluiten annuleringsverzekering dan verwijzen wij je naar onze speciale informatiepagina daarover.
Informatie Reis-/en Annuleringsverzekering

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen en de berichtgeving/reisadviezen vanuit het ministerie en de (lokale) autoriteiten nauwgezet volgen. Maar voorlopig genieten we van de positieve ontwikkelingen en kijken wij reikhalzend uit naar de zomer! 


Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!

Blijf gezond en alvast veel vakantie voorpret gewenst.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties