Coronavirus richtlijn voor een onbezorgde vakantie

Coronavirus
Update: 16 augustus 2021

Op vrijdag 18 juni hebben wij ons reisseizoen 2021 weer opgestart voor vakanties in Nederland.

Inmiddels hebben wij, mede door toedoen van de grote hoeveelheid vakanties in eigen land, veel meer kennis en ervaring opgedaan. Die kennis geeft ons nu het vertrouwen dat wij, ondanks het toegenomen aantal besmettingen, ook onze vakanties in Europa vanaf 22 augustus veilig kunnen uitvoeren. 

De veiligheidsmaatregelen voor de verschillende Europese landen zijn wel dusdanig aangescherpt dat wij de volgende eisen (moeten) stellen om naast veiligheid, de vakanties ook in praktische zin vorm te kunnen geven:
  • Alle vakantiegangers zijn volledig gevaccineerd.
  • Van alle vakantiegangers ontvangen wij uiterlijk 10 dagen voor vertrek van de reis een bewijs van vaccinatie (De officiele naam hiervoor is het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Vanaf 1 juli gaat de Europese Unie deze gebruiken en daarmee kan door de hele Europese Unie gereisd worden, in principe zonder extra coronamaatregelen) Hiermee kunnen wij vakantiegroepen vooraf registreren (voor Duitsland) of voor onze groepen de erewoordverklaring in kunnen vullen (voor Frankrijk). Dit bewijs van vaccinatie kan gemaild worden naar info@tendensvakanties.nl.
  • Vakantiegangers en reisbegeleiders nemen daarnaast ook zelf een bewijs van vaccinatie mee op vakantie. Dat kan middels de corona checkapp. Heb je geen smartphone, dan kun je vanaf 1 juli ook een vaccinatiebewijs printen via de website coronacheck.nl of bellen met telefoonnummer 0247-247247. Ook zonder DigiD is het mogelijk om een vaccinatiebewijs op te vragen. Meer informatie: HIER
  • Vakantiegangers en reisbegeleiders ondertekenen 24 uur voor vertrek van de reis de gezondheidsverklaring waarmee zij aangeven gezond op vakantie te gaan, op de hoogte te zijn van en akkoord te gaan met veiligheidsafspraken in onze  corona richtlijn.  
Ga je op vliegvakantie, dan ontvangen wij ook graag binnen 10 dagen na dit schrijven een kopie van je paspoort zodat wij de tickets definitief kunnen boeken. Richtlijnen voor het maken van een kopie
Een kopie paspoort kan samen met het bewijs van vaccinatie gemaild worden naar info@tendensvakanties.nl.

Het goede nieuws is dus dat jouw vakantie naar het buitenland door kan gaan deze zomer! Het vergt alleen nog even wat actie zodat we het samen goed kunnen organiseren. In de laatste brief voor de vakantie ontvang je van ons de meest actuele informatie m.b.t.

Wij begrijpen heel goed dat het ook spannend kan voelen om straks weer op vakantie te gaan en daarom adviseren wij ook om onze richtlijn goed door te lezen. Samen kunnen we er dan een veilige, onbezorgde en ook gezellige vakantie van maken!

Corona richtlijn
Onze corona richtlijn beschrijft een aantal maatregelen die wij genomen hebben om de veiligheid en de gezondheid tijdens de vakantie zo maximaal mogelijk te maken. Denk daarbij aan:
  • Algemene maatregelen
  • Triage van vakantiegangers en reisbegeleiders
  • Gezondheid en hygiĆ«ne tijdens de vakantie
  • De dag van vertrek
  • Vervoer, verblijf en vermaak
  • Besmetting tijdens de vakantie

Zie voor de uitgebreide richtlijn:
Corona richtlijn voor een onbezorgde Tendens vakantie

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen en de berichtgeving/reisadviezen vanuit het ministerie en de (lokale) autoriteiten nauwgezet volgen. Dit wil zeggen dat wij ook op het laatste moment jouw reis nog kunnen annuleren of omboeken want wij reizen alleen naar het buitenland als het betreffende land of de regio ook veilig is!


Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!

Blijf gezond en alvast veel vakantie voorpret gewenst.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties