Coronavirus richtlijn voor een onbezorgde vakantie

Coronavirus
Update: 30 april 2021

Op deze pagina informeren wij jullie over het Coronavirus en de invloed daarvan op onze vakanties en onze werkwijze in 'coronatijd'. Wij begrijpen dat deze bijzondere situatie voor onrust en onzekerheid zorgt. Wij willen jullie, met de kennis van nu, dan ook graag zo uitgebreid mogelijk blijven informeren over het virus en over de zorgvuldige keuzes die wij als organisatie maken in het belang van de gezondheid van onze vakantiegangers en reisbegeleiders.

Weer samen op vakantie in 2021
Het nieuwe reisseizoen komt nu snel dichterbij. Op 25 mei zou de eerste vakantie vertrekken maar helaas zijn de maatregelen nog onvoldoende afgeschaald dat begeleide vakanties, zoals wij ze willen organiseren, weer mogelijk zijn. De vakanties tot en met vertrek op 11 juni zijn noodgedwongen verzet naar augustus en september. De eerste reizen staan nu gepland voor 18 juni.   
Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij in de zomer van 2021 weer samen op vakantie kunnen. Uiteraard houden wij alle informatie van het ministerie van buitenlandse zaken en het RIVM nauwlettend in de gaten. In de week van 24 t/m 28 mei willen wij vakantiegangers en reisbegeleiders die ingepland zijn op vakanties met vertrek op 18 juni t/m 2 juli over de voortgang van de vakantie informeren. 

Veilig op vakantie
Als wij vakanties door laten gaan dan doen wij dat in de overtuiging dat we de veiligheid en de gezondheid van zowel vakantiegangers als reisbegeleiders voldoende kunnen waarborgen. Met veel zorg hebben zijn wij de afgelopen zomer bezig geweest met het ontwikkelen van onze corona richtlijn. Een richtlijn, gebaseerd op de handreiking die in samenspraak met het RIVM ontwikkeld is voor onze sector een aantal maatregelen beschrijft die wij genomen hebben om de veiligheid en de gezondheid tijdens de vakantie zo maximaal mogelijk te maken. Zie voor de uitgebreide richtlijn:
Corona richtlijn voor een onbezorgde Tendens vakantie

Wij begrijpen heel goed dat het ook weer spannend kan voelen om straks weer op vakantie te gaan en daarom adviseren wij dan ook om onze richtlijn goed door te lezen. Samen kunnen we er dan een veilige, onbezorgde en ook gezellige vakantie van maken!
Hieronder proberen wij alvast wat mogelijke vragen te beantwoorden: 

Hoe werkt dat met de inzet van mijn corona tegoedbon?
Nagenoeg iedereen heeft na annulering van de vakantie van ons een corona tegoedbon ter waarde van de reeds gedane (aan)betaling van de vakantie ontvangen. Deze tegoedbon kan nog steeds ingezet worden om zomer-, herfst- of wintervakantie in 2021 bij ons te boeken. Het bedrag van de tegoedbon brengen wij in mindering op de factuur voor die betreffende vakantie.
Op dit moment zijn wij ook al vakanties aan het plannen voor 2022. Mocht een vakantie er dit jaar om wat voor reden niet inzitten dan kan de corona tegoedbon dus ook ingewisseld worden voor een vakantie in 2022. 
Een ding is zeker. Een boeking valt altijd onder de dekking van het garantiefonds dus dat biedt extra (financiƫle) veiligheid!

Wat als ik zelf mijn vakantie moet of wil annuleren?
Mocht een vakantieganger voorafgaand aan de vakantie positief getest op worden op Corona en dient hij/zij om die reden de vakantie te annuleren dan valt dit (normaal gesproken) onder de dekking van de annuleringsverzekering. Ons dringende advies is om dit bij het afsluiten van de verzekering te controleren.
Een verdenking van een besmetting zonder positief testresultaat valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Evenmin een annulering die voortkomt uit angst/onzekerheid of een uitbraak van het virus op de reisbestemming.


Wij kunnen niet wachten tot we straks weer vakanties kunnen uitvoeren. Dat hebben wij echt te lang gemist!
Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen en de berichtgeving/reisadviezen vanuit het ministerie en de (lokale) autoriteiten nauwgezet volgen en reizen wij alleen als het betreffende land of de regio ook veilig is! 

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!

Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en heel graag tot gauw.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties