Veel gestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen over het reisbegeleiderschap gebundeld en hieronder beantwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons dan gerust!

Ik ben 70 jaar mag ik mij dan nog aanmelden als begeleider?
Natuurlijk mag dat! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste reisbegeleiders. We bieden verschillende reizen aan, dus er zal vast een reis tussen zitten die qua begeleidingsstijl bij u past.

Ik kan vanwege een blessure geen rolstoel duwen, kan ik dan nog wel mee?
De begeleidingsteams worden altijd per reis met zorg samengesteld. Hierbij wordt er gekeken naar de wensen en mogelijkheden van de vakantiegangers en de reisbegeleiders. Indien u geen rolstoel kunt duwen, kunt u een reis begeleiden zonder vakantiegangers met rolstoel of met een mede-reisbegeleider die wel een rolstoel kan duwen. Samen vinden we vast een geschikte reis (of reizen).

Ik lees dat de training in april is, wat als ik hier niet bij kan zijn? Kan ik mij dan nog aanmelden?
Elk jaar bieden wij een introductietraining en deskundigheidbevorderingstraining aan. Deze vinden meestal plaats in maart en april. De introductietraining is verplicht, kan je er onverhoopt toch niet bij zijn dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken. De deskundigheidbevorderingstraining is niet verplicht, maar wel erg nuttig!

Ik woon in Groningen, kan ik mij dan aanmelden bij jullie hoewel jullie in Arnhem zitten?
Tendens Vakanties biedt reizen aan in het hele land en ook in het buitenland. Ons kantoor wordt vaak gebruikt als vertrekpunt van de vakanties en hier worden de intakegesprekken gehouden. Veel zal u dus in principe niet op het kantoor hoeven komen. Het is zeker mogelijk om u dan aan te melden.

Moet je betalen om mee op reis te gaan?
U hoeft niet te betalen om als vrijwillige reisbegeleider mee op reis te gaan. Alleen extra’s zoals souvenirs en extra drankjes op het terras tijdens de vakantie dienen zelf betaald te worden.

Krijg je een vergoeding om mee op reis te gaan?
Voor het mee gaan op reis wordt geen vergoeding gegeven. Tendens Vakanties kiest bewust voor de inzet van onbetaalde reisbegeleiders vanuit de gedachte dat het motief van een vrijwilliger is dat hij/zij een ander wil helpen ‘vanuit het hart’ en niet vanuit een financiële noodzaak. 

Ik zou graag met mijn vader, broer of vriendin willen kan dit?
Het is mogelijk om samen met een bekende een reis te begeleiden indien op de reis naar voorkeur nog twee reisbegeleiders plekken open staan. Meld u dus gerust aan samen met uw vader, broer, zus, vriendin of vriend.

Ik ben weinig beschikbaar, heeft het dan nut om me aan te melden?
Het heeft altijd zin om u als reisbegeleider aan te melden als u het gevoel hebt dat het bij u past. Na de aanmelding vindt eerst altijd een intake plaats waar onder andere dergelijke zaken besproken worden. Hierna kan altijd nog de keus gemaakt worden om niet samen in zee te gaan. Indien u één reis per seizoen kan begeleiden zijn wij al hartstikke blij!