Welkom op de Buitenplaats

Wij zijn er trots  op dat wij vanaf juni 2021 ons onderkomen hebben gevonden op de Buitenplaats, gevestigd in een uniek gerestaureerde boerderij in de Arnhemse wijk Schuytgraaf, aan de rand van park Lingezegen.

Op de Buitenplaats werken mensen met een beperking. Ze worden daar begeleid door deskundige vakmensen zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen in hun vak. Door de gedrevenheid van de arbeidskrachten mensen en de goede begeleiding, zijn al hun geleverde en gemaakte producten van hoge kwaliteit.  

Een fantastische plek waar bezoekers van Tendens Vakanties kunnen  genieten van een kop koffie en een lekkere lunch in het restaurant of op het zonnige terras. Breng een bezoek aan de dieren van de kinderboerderij of ontdek unieke kunstwerken in onze kunstuitleen. Vind een bijzonder cadeau in onze shop óf organiseer een zakelijke bijeenkomst of vergadering in één van onze veelzijdige ruimtes.

Meer informatie over de Buitenplaats:

Horeca
Bij De Buitenplaats bent u welkom voor een kop koffie, lunch, feest, vergadering en andere bijzondere bijeenkomsten. Laat u inspireren door de rustige en natuurlijke omgeving en verwennen met kwalitatief goede producten.In onze horeca werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die het horecavak leren.

Het lunchcafé
Het lunchcafé is het hart van de Buitenplaats. Bij mooi weer hebben we een heerlijk terras en kunnen de kinderen zich vermaken bij de dieren op de kinderboerderij en in het speelbos ‘Modder aan je broek’. Het lunchcafé is ruim en sfeervol opgezet. U kunt er met zijn tweeën een kopje koffie drinken, met een heel gezelschap lunchen of in een hoekje werken. Natuurlijk is er Wi-Fi.
 
Werkplaats & Winkel
Bij BuitenGewoon, de werkplaats en winkel op de Buitenplaats, worden de mooiste producten gemaakt en verkocht. We maken trendy cadeauartikelen met onder andere zeep, kaarsen, pitriet of textiel. Alle producten zijn handgemaakt, uniek en van hoge kwaliteit. Een echt staaltje vakmanschap. Onze cadeauartikelen verkopen we in onze eigen winkel en op verschillende plekken in het binnen- en buitenland. Onze winkel is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur geopend.

Atelier23
Atelier23 is een plek waar mensen met een beperking zichzelf kunnen ontwikkelen door bezig te zijn met kunst. Ze werken er met veel plezier en respect samen. De kunst die gemaakt wordt is herkenbaar aan een grote mate van originaliteit en zeggingskracht. De meeste deelnemers zijn autodidact; hun werk is direct en spontaan. Ze zijn enkele dagen in de week aan het werk en worden persoonlijk begeleid door beeldend kunstenaars. Daardoor maken ze in korte tijd een grote ontwikkeling door. 

Kinderboerderij & tuinen
De Buitenplaats ligt op een groot terrein van ongeveer 2,5 hectare, pal naast park Lingezegen. Cliënten van de Buitenplaats zorgen ervoor dat het terrein van De Buitenplaats mooi en groen blijft. De Buitenplaats is vrij toegankelijk en wordt dagelijks bezocht door wijkbewoners. Sommige werkzaamheden doen onze cliënten samen met de wijkbewoners zoals een speelterrein open en begaanbaar houden, het oorlogsmonument onderhouden, in de moestuin werken en de dieren van de kinderboerderij verzorgen. We zijn blij met deze mooie verbinding met de wijk Schuytgraaf.

Onze cliënten zijn trots op hun werk, en ze vertellen er graag over. Mocht u tijdens uw bezoek vragen hebben, stel ze gerust!

Bij de Buitenplaats is van alles te beleven:

Kinderboerderij
Konijnen, schapen, kippen, cavia’s en andere dieren leven gezellig op onze kinderboerderij. Een heerlijke plek voor de kleintjes om te bezoeken! U bent van harte welkom om langs te komen. De kinderboerderij is momenteel van 12.00 tot 15.00 uur geopend.

Kabouterpad
De Buitenplaats heeft een prachtige route uitgestippeld waar kinderen op speelse wijze de natuur ervaren. Ze maken kennis met kruiden, groentes, (wilde) planten en dieren. De kleintjes gaan op pad met een goed gevuld knapzakje met lekkers. Het kabouterpad is leuk voor kinderen in de basisschool leeftijd. U kunt tevoren reserveren bij De Buitenplaats.

Vers voor thuis
Bij De Buitenplaats is allerlei lekkers en moois te koop voor thuis. Drink thee uit onze eigen pluktuin, of pluk een mooi boeket voor thuis. En heeft u de groenten en het fruit uit onze moestuin al geproefd? Verser (en lekkerder!) kan haast niet. Ook hebben we haardhout en hooi te koop.

De pluktuin is maandag t/m donderdag van 9:30-15:00 uur geopend, en op vrijdag van 9:30-12:00 uur. Groenten en fruit kunt u afhalen bij de fruitkar. U kunt betalen met contant geld in de daarvoor bestemde bak.


de Buitenplaats