Coronavirus richtlijn voor een onbezorgde vakantie

Coronavirus
Update: 1 september

Op deze pagina informeren wij jullie over het Coronavirus en de invloed daarvan op onze vakanties en onze werkwijze in 'coronatijd'. Wij begrijpen dat deze bijzondere situatie voor onrust en onzekerheid zorgt. Wij willen jullie, met de kennis van nu, dan ook graag zo uitgebreid mogelijk blijven informeren over het virus en over de zorgvuldige keuzes die wij als organisatie maken in het belang van de gezondheid van onze vakantiegangers en reisbegeleiders.

Vakanties vanaf 1 oktober weer van start 
Wij hebben op 22 juni 2020 het besluit genomen om al onze zomervakanties (dus tot en met eind september 2020) te annuleren. Een moeilijk besluit maar onze zorg voor de veiligheid en de gezondheid van onze vakantiegangers en onze reisbegeleiders lieten ons op dat moment geen andere keuze. (Zie voor een toelichting op dit besluit onderstaande videoboodschap: Videoboodschap)

Omdat wij echter vinden dat iedereen recht heeft op vakantie zijn wij vanaf dat moment druk bezig geweest met het ontwikkelen van onze corona richtlijn waarmee we vanaf 1 oktober weer onbezorgd op vakantie kunnen. Deze richtlijn is gebaseerd op de handreiking die in samenspraak met het RIVM ontwikkeld is voor onze sector en beschrijft een aantal maatregelen die wij genomen hebben om de veiligheid en de gezondheid tijdens de vakantie zo maximaal mogelijk te maken. Zie voor de uitgebreide richtlijn:
Corona richtlijn voor een onbezorgde Tendens vakantie

Vanaf 1 oktober 2020 gaan wij dus weer vakanties uitvoeren, uiteraard alleen als het ministerie en de (lokale) autoriteiten aangeven dat het betreffende land of de regio ook veilig is!

Wij begrijpen heel goed dat dit ook spannend kan voelen maar adviseren dan ook om onze richtlijn goed door te lezen. Samen kunnen we er dan een veilige, onbezorgde en ook gezellige vakantie van maken!
Hieronder proberen wij alvast wat mogelijke vragen te beantwoorden: 

Hoe werkt dat met de inzet van mijn corona tegoedbon?
Nagenoeg iedereen heeft na annulering van de vakantie van ons een corona tegoedbon ter waarde van de reeds gedane (aan)betaling van de vakantie ontvangen. Deze tegoedbon kan ingezet worden om een herfst-, winter- of zomervakantie in 2021 bij ons te boeken. Op de factuur voor die betreffende vakantie brengen wij het bedrag op de tegoedbon in mindering.

Gaan alle vakanties vanaf 1 oktober door?
Helaas steekt het coronavirus nog steeds hier en daar de kop op. Tendens Vakanties houdt nauwgezet de reisadviezen van het ministerie in de gaten. Mocht er een negatief reisadvies worden afgegeven voor een bepaalde bestemming dan zal Tendens Vakanties haar maatregelen nemen en waar nodig de vakantie, ook kort voor vertrek, annuleren. 

Wat als ik zelf mijn vakantie moet of wil annuleren?
Mocht een vakantieganger voorafgaand aan de vakantie positief getest op worden op Corona en dient hij/zij om die reden de vakantie te annuleren dan valt dit (normaal gesproken) onder de dekking van de annuleringsverzekering. Ons dringende advies is om dit bij het afsluiten van de verzekering te controleren.
Een verdenking van een besmetting zonder positief testresultaat valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Evenmin een annulering die voortkomt uit angst/onzekerheid of een uitbraak van het virus op de reisbestemming.

Mijn volgende vakantie
Het voelde echt onwerkelijk om voor het eerst in ons 25 jarig bestaan een zomer gehad te hebben zonder vakanties!
Wij zijn daarom ongelooflijk blij dat onze herfstreizen en winterreizen nu weer te boeken zijn. Daarnaast hopen wij ook zo snel mogelijk onze zomerreizen voor 2021 te presenteren. Daarbij streven wij ernaar om zoveel mogelijk vakanties/thema’s volgend jaar in dezelfde weken terug te laten komen. Wil je alvast een optie plaatsen op jouw favoriete vakantie, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via telefoon, email of via whatsapp!

Gaat het jaarfeest dit jaar door?
Helaas gaat ons jaarfeest ook niet door. Maar……….. houd die dag, zaterdag 7 november, wél vrij in je agenda.
Want wij beloven dat wij op een andere, hele leuke manier speciale aandacht gaan besteden aan ons 25 jarig jubileum. Hoe we dat gaan doen is nog een verrassing maar zorg dat je hem vrijhoudt en erBIJ bent! 

Wij hopen jullie voorlopig weer even voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je na het lezen van deze brief/pagina nog vragen hebben dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!

Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en heel graag tot gauw.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties