Coronavirus richtlijn voor een onbezorgde vakantie

Coronavirus
Update: 11 december

Op deze pagina informeren wij jullie over het Coronavirus en de invloed daarvan op onze vakanties en onze werkwijze in 'coronatijd'. Wij begrijpen dat deze bijzondere situatie voor onrust en onzekerheid zorgt. Wij willen jullie, met de kennis van nu, dan ook graag zo uitgebreid mogelijk blijven informeren over het virus en over de zorgvuldige keuzes die wij als organisatie maken in het belang van de gezondheid van onze vakantiegangers en reisbegeleiders.

Geen vakanties in ons jubileumjaar
Na het annuleren van onze zomervakanties eerder dit jaar hebben wij eind november ook het besluit genomen om al onze wintervakanties (dus tot en met eind februari 2021) te annuleren. Een moeilijk besluit maar onze zorg voor de veiligheid en de gezondheid van onze vakantiegangers en onze reisbegeleiders lieten ons op dat moment geen andere keuze. 2020, ons jubileumjaar, is met recht een onwerkelijk jaar geworden!

Weer samen op vakantie in 2021
Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij in de zomer van 2021 weer samen op vakantie kunnen. Met veel zorg hebben zijn wij de afgelopen zomer bezig geweest met het ontwikkelen van onze corona richtlijn. Een richtlijn, gebaseerd op de handreiking die in samenspraak met het RIVM ontwikkeld is voor onze sector een aantal maatregelen beschrijft die wij genomen hebben om de veiligheid en de gezondheid tijdens de vakantie zo maximaal mogelijk te maken. Zie voor de uitgebreide richtlijn:
Corona richtlijn voor een onbezorgde Tendens vakantie

Wij begrijpen heel goed dat het ook weer spannend kan voelen om straks weer op vakantie te gaan en daarom adviseren wij dan ook om onze richtlijn goed door te lezen. Samen kunnen we er dan een veilige, onbezorgde en ook gezellige vakantie van maken!
Hieronder proberen wij alvast wat mogelijke vragen te beantwoorden: 

Hoe werkt dat met de inzet van mijn corona tegoedbon?
Nagenoeg iedereen heeft na annulering van de vakantie van ons een corona tegoedbon ter waarde van de reeds gedane (aan)betaling van de vakantie ontvangen. Deze tegoedbon kan ingezet worden om een herfst-, winter- of zomervakantie in 2021 bij ons te boeken. Op de factuur voor die betreffende vakantie brengen wij het bedrag op de tegoedbon in mindering.

Wat als ik zelf mijn vakantie moet of wil annuleren?
Mocht een vakantieganger voorafgaand aan de vakantie positief getest op worden op Corona en dient hij/zij om die reden de vakantie te annuleren dan valt dit (normaal gesproken) onder de dekking van de annuleringsverzekering. Ons dringende advies is om dit bij het afsluiten van de verzekering te controleren.
Een verdenking van een besmetting zonder positief testresultaat valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Evenmin een annulering die voortkomt uit angst/onzekerheid of een uitbraak van het virus op de reisbestemming.

Mijn volgende vakantie
Het voelde echt onwerkelijk om voor het eerst in ons 25 jarig bestaan een jaar gehad te hebben zonder vakanties!
Wij zijn daarom ongelooflijk blij dat we kunnen uitzien naar een nieuwe zomer vol met fijne vakanties. Onze ZOMERREIZEN 2021 zij nu weer te boeken. Wil je alvast een optie plaatsen op jouw favoriete vakantie, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via telefoon, email of via whatsapp!

Wij kunnen niet wachten tot we straks weer vakanties kunnen uitvoeren. Dat hebben wij echt te lang gemist!
Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen en de berichtgeving/reisadviezen vanuit het ministerie en de (lokale) autoriteiten nauwgezet volgen en reizen wij alleen als het betreffende land of de regio ook veilig is! 

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!

Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en heel graag tot gauw.


Hartelijke groet,
Team Tendens Vakanties